31-07 Pleegfamilie op bezoek - Reisverslag uit Pereira, Colombia van Linda Simonetti - WaarBenJij.nu 31-07 Pleegfamilie op bezoek - Reisverslag uit Pereira, Colombia van Linda Simonetti - WaarBenJij.nu

31-07 Pleegfamilie op bezoek

Blijf op de hoogte en volg Linda

31 Juli 2019 | Colombia, Pereira

Vandaag kun je met recht een eet-dag noemen. Vanochtend kregen we worstjes, pannenkoeken en cupcakes bij het ontbijt en als lunch kregen we een wrap met een grote hamburger met gesmolten kaas en zelfgebakken chips. We hadden zelf nog het e.e.a. aan lekkers gehaald om de pleegfamilie te trakteren en toen kwam Stella ons om 4 uur verrassen met heerlijke empanada's. En daarna moest het diner er nog in... Dat was weer super verzorgd door Stella, zo veel lekkere dingen. Gehaktbrood met aardappelsalade en rijst en een ijsje toe. De pleegfamillie en wijzelf hebben er echt van gesmuld, maar ik zit hier nu het verslag te schrijven met het een "derde kerstdag gevoel" (blurp). De aguardiente sla ik vandaag maar over, alleen drinken is ook niet zo gezellig. Michael ligt al te slapen en Ben heeft last van zijn buik en voelt zich daardoor niet lekker. Hij ligt inmiddels ook op bed.

Even terug naar vanochtend: we hebben wat gezwommen, gelezen en geslapen langs het zwembad. Ik schrok wakker van de stem van Cesar die samen met de dame van de juwelierszaak binnen kwam wandelen. Eindelijk heeft Michael dan zijn bling-bling ring. Hij past nu nog om zijn middelvinger, maar het is de bedoeling dat hij uiteindelijik om zijn ringvinger zal gaan passen.

Om 15.00 uur heeft Cesar de pleegfamilie opgehaald: mama Fabiola, haar zoon Andres, zijn vrouw Paola en hun (klein)dochters Sofia en Isabella. Helaas konden Juan Carlos en zijn vrouw vanwege zijn werk toch niet komen. Hij heeft nog wel even gebeld. Eigenlijk ongelooflijk hoe gemakkelijk Linda zo'n telefoongesprek voert. Nu is bellen toch wel haar hobby, maar dit was wel even in het Spaans. Er is gezwommen, gekletst, gevoetbald en iedereen had het heel gezellig met elkaar. Het is inmiddels ook al de derde keer dat wij hen op de finca uitnodigden (2012, 2017 en 2019).
De kleine Isabella heeft ons nog tot tranen toe laten lachen. Ze zei: "Michael, ik ga echt later nooit met je trouwen, want ik hou echt niet van kussen... blehh". Ze is zo'n klein komiekje, we zouden ze zo in de koffer mee willen nemen.

Maar aan alles komt een eind, ook aan dit bezoekje. De dametjes moeten morgen weer vroeg naar school. En dat is dan ook heel vroeg: om 06.15 uur starten de lessen al, tot 13.00 uur.

Ondertussen hebben we ook nagedacht over de mogelijkheid om iemand te kunnen zien van de familie van vaders kant. We hebben er een hard hoofd in dat het hem nog gaat lukken om op tijd in Pereira te zijn. We hebben van zijn elfjarige zusje, waar Linda ook af en toe mee appt, het mobile nummer van haar moeder gekregen. Cesar gaat haar bellen om te kijken of we hen dan in ieder geval kunnen ontmoeten.

Morgenochtend gaan Linda en Michael naar een lokale markt toe. Ben blijft thuis, want hij wil zich wel weer pollo-rico (kiplekker) voelen als we zaterdag de lange busrit naar Medellin hebben.

• 01 Augustus 2019 - 09:17

Rien:

Vandaag was dus weer een dag met een gouden randje, en met een gouden ring.

• 01 Augustus 2019 - 09:33

Andrés Nieto:

Muchas muchas muchas gracias Ben, Linda y Michael familia... una tarde muy agradable gracias por su compañía

• 02 Augustus 2019 - 01:12

Jolanda:

Ik wil die ring graag in het echt bewonderen. Speciaal voor jou gemaakt Michael.. hoe bijzonder is dat. Het was dus een lekkere drukke dag op de finca. Fijn dat jullie de kans krijgen om van elkaar te genieten en dat je ondertussen in de watten gelegd wordt door Cesar en Stella. Liefs