Weer thuis
Door: Familie Simonetti
Blijf op de hoogte en volg Linda
20 Juli 2012 | Nederland, Eindhoven
Ik haalde onze zonnehoedjes uit de koffer. Leuke hoedjes en ik berg ze op in het kastje met de “H” van hoeden en petten. Zou een groter kastje moeten kopen, kastje zit al vol. Hoeveel petten hebben we eigenlijk al niet in huis? In Colombia zag ik straatverkopers die bij gebrek aan een zonnehoed hun pet vergrootten door de klep te verlengen met een stuk karton.
We staan dus weer even met beide benen op de grond.
De terugreis is voorspoedig verlopen. 29 uur na de start van de reis, stonden we voor onze deur. Zo’n 11 uur daarvan hebben we gewacht op de vliegvelden. Dat is een hele tijd, maar uiteindelijk zijn we die tijd ook doorgekomen door wat winkeltjes te kijken en te hangen voor een van de vele TV’s op de vliegvelden. Zelfs Linda begon de Tour de France interessant te vinden. Michael heeft zonder morren (echt waar) de reis doorstaan. Hij zorgt goed voor zichzelf. Van Cartagena naar Bogota zocht hij aansluiting bij een Duits jongetje en ze hebben hun Nintendo’s met elkaar verbonden en “ge-mario-kart” zoals hij dat zelf noemt. In de boarding room op het vliegveld in Bogotá vroeg hij zowaar aan een wachtende medereiziger, die een spel aan het spelen was op zijn Apple laptop, of hij ook eens mocht spelen. En die brutaliteit leverde hem een leuk half uur speelplezier op. We kwamen die twintiger in Madrid nog tegen en ze begroetten elkaar weer enthousiast. In Madrid is ie met Linda’s telefoon naast een jongetje gaan zitten dat op een I-pad met “Talking Tom” aan het spelen was en hij liet zien dat hij dat op haar telefoon ook kan. “Talking Tom” is een kat die napraat wat je zegt, lief kan spinnen, maar ook harde scheetjes kan laten. Dat werkte bij de jongetjes nogal op hun lachspieren. En zoals iedereen weet: Time flies when you’re having fun.
Eenmaal in Brussel stond Peter met een van zijn Colombiaanse zoontjes Dairon ons op te wachten. Wat is dat heerlijk om zo een auto in te kunnen stappen, zonder te hoeven zoeken naar de juiste haltes van het openbaar vervoer. Ontzettend fijn zulke lieve vrienden in de buurt te hebben wonen.
Het is ook ontzettend fijn te merken dat onze reisverslagen worden gewaardeerd. Jullie keken uit naar onze verslagen, maar wij keken net zo zeer uit naar jullie reacties. Hopelijk is deze reis een inspiratiebron voor toekomstige Colombiagangers en bracht het de herinnering terug van de reizigers die ons voor zijn gegaan (en die met hun weblog ons weer geïnspireerd hebben).
Wij gaan onze tassen uitpakken, wassen, strijken, en onze familie bezoeken voordat we over een paar dagen weer over stappen op de orde van alle dag.
Dit is het laatste verslag van onze Colombia reis. Tot over een jaar of vijf ;-)
20 Juli 2012 - 23:22
Fam Raaijmakers:
Wij hebben met véél plezier jullie verslagen gelezen. We keken er altijd naar uit.
Succes met uitpakken. -
20 Juli 2012 - 23:24
Daniel Trejos:
que bueno que ya esten en casa.... seguros los extrañaremos.. y mucho... (= -
20 Juli 2012 - 23:32
Rien:
Hallo Ben, Linda en Michael,
Wij hebben inderdaad iedere keer van jullie verslag genoten en in gedachte zijn we veel bij jullie geweest. Zoals wij in jullie verslagen lazen hebben jullie een fantastische tijd in Colombia gehad. Over vijf jaar gaan wij jullie verslag zeker weer volgen.
Rien, Jolanda en Kids. -
21 Juli 2012 - 05:29
Laura Straatsma:
Welkom thuis! Rust maar lekker uit van alle indrukken en inspanningen. -
21 Juli 2012 - 07:24
Ellen Vonk:
Ik ga de verhalen wel missen hoor. Bedankt dat we mochten meelezen. -
21 Juli 2012 - 07:39
Dorine Willemse:
Welkom thuis. Het was erg leuk om de reisverhalen te lezen. -
21 Juli 2012 - 07:39
Gyonne Rolefes:
Welkom thuis! Ik heb genoten! Vanaf 6 augustus kan je ons volgen! -
21 Juli 2012 - 07:58
Fam Scheper:
Welkom thuis!
We zullen jullie reisverslag missen, we keken er altijd naar uit.
Bedankt dat we mee mochten lezen!
groetjes
Henk, Marga, Yeraldin, Natalia & Juan Esteban -
21 Juli 2012 - 08:12
Aad En Riet De Beer.:
hoi manneke.
dat was een hele lange terugreis,maar leuk dat jij even opbelde dat jullie veilig geland zijn .
ik wed zeker dat jij blij was toen je bij thuiskomst ook veilig in je eigen bedje geland bent.
Wat zul jij vandaag lang slapen,maar daarna
kun jij je vrienden weer opzoeken en dat is ook wel weer leuk.
O ja en ook nog even proberen of je nog kunt fietsen.
highfive van
opa en oma
21 Juli 2012 - 12:17
Corrie Koolen:
welkom thuis
nu weer thuis tot rust komen.
als alles weer zijn eigen plekje heeft gehad.
het waren fantastische verslagen.
jullie zullen dan ook nog lang jullie gedachten laten gaan over de columbiaanse tijd daar
groetjes van ons allemaal -
21 Juli 2012 - 13:32
Angelica:
ik heb jullie al ontmoet en al lekkere columbiaanse koffie gedronken.!!
wat zien jullie er goed uit en michael met zijn politieriem al om !
tot morgen, tante oma
21 Juli 2012 - 22:51
Frank Staps:
Heb een paar reisverslagen gelezen. Vond ze erg interessant. Zal de rest lezen als het hier een keer slecht weer is. -
21 Juli 2012 - 22:52
Monique Kolen:
Hoi Lin, welkom thuis al weer een beetje aan Nederland gewend?? -
24 Juli 2012 - 14:48
Diana:
Het was weer fijn om af en toe in Frankrijk n stukje Colombia mee te krijgen. Je beschrijft al jullie ervaringen prachtig mooi! Liefs -
30 Juli 2012 - 08:07
Joyce Deeben:
Hoi,
Welkom thuis! Ook het laatste stukje van het verslag geeft weer een goede indruk van jullie belevenissen! Linda, je zou een goede columschrijfster zijn haha.
Groetjes Joyce (mama van Sem)